Országbérlet

Országbérlet

2023. május 1-jétől egyetlen bérlettel korlátlanul utazhatsz az egész országban helyközi buszokon és vonatokon egyaránt. Tudj meg többet a lehetőségeidről!

Vármegyebérlet

Az adott vármegyén belül bárhová és bármennyiszer utazhatsz a települések között helyközi buszokon és vonatokon egyaránt.

Új kedvezményrendszer

Új kedvezményrendszer

Kevesebb szabály, nagyobb kedvezmény több utasnak.

Munkáltatóknak az országbérletről és vármegyebérletről

Munkáltatóknak

Számos munkavállalói kérdés merült fel az új bérletek munkáltatói elszámolásával kapcsolatban. A legjellemzőbbek összegyűjtésével és megválaszolásával igyekszünk segítséget nyújtani.

Országbérlet

Vármegyebérlet

Új kedvezményrendszer

Munkáltatóknak

Útvonaltervezés

Az EMMA térképes belföldi útvonaltervezővel nem csak helyközi, de helyi járatokkal is tervezhetsz, így megtervezheted, hogyan jutsz célba a leggyorsabban és a legegyszerűbben. A rendszer több esetben a járatok valós forgalmi adatairól is információt ad.

Így vedd meg online az országbérletedet!

Legegyszerűbben a MÁV applikáción keresztül vásárolhatod meg az országbérletedet. Nézd meg a videónkban, hogyan!

Mennyivel jársz jobban?

Image

Helyjegyköteles vonatok

Az alábbi gomb megnyomását követően add meg a kezdő- és a célállomásod, illetve az utazás napját, az ’Utasok és kedvezmények’ menüpontban pedig jelöld be, hogy rendelkezel országbérlettel! A ’keresés’ gomb megnyomását követően látni fogod, hogy melyik vonatra kell helyjegyet is váltanod, sőt azt rögtön meg is vásárolhatod.

Tudtad?

Gyakran ismételt kérdések

Az új tarifák révén olcsóbbá és egyszerűbbé válik a közösségi közlekedés Magyarországon.

A vármegye- és országbérletek előnyeire építő rendszer kevesebbért ad többet, ráadásul könnyebben átlátható szabályok mellett és kevesebb „papírmunkával”, mint korábban.

Tisztázandó részletek azonban így is akadhatnak.

Ezekre igyekszünk választ adni az alábbi gyűjteményben, amelyet folyamatosan frissítünk a visszajelzéseitek alapján.

Kérdezz! Felelünk.

Az 50%-os START Klub kártya megmarad, mivel számos helyzetben még mindig ez nyújtja a legjobb ajánlatot.

A Bónusz, illetve a 26 év alattiaknak szóló START Klub 50%-os kártya értékesítése 2024. március 1-jétől megszűnik.

A MÁV-START változatlan formában nyújtja azokat a szolgáltatásokat, amiket a kártyabirtokosok megvásároltak. Az, hogy időközben más, kedvezőbb ajánlatok is elérhetővé váltak, máshol sem teremtenek alapot a korábban megvásárolt termék/szolgáltatás visszaválthatóságára. A MÁV-START ennek ellenére lehetővé teszi a március 1-je előtt vásárolt bármely típusú START Klub kártya visszaváltását, a feltételeket a honlapon tesszük közzé.
 

Meghatározott utazási szokások esetén érdemes megtartani vagy megvásárolni a START Klub VIP kártyát is, amely ugyan 53200 forinttal drágább, mint az országbérlet, ám a birtokosaként valamennyi vonaton, 1. és 2. kocsiosztályon, díjmentes helyfoglalás mellett utazhatsz.

Igen. Teljesárú vármegye- vagy országbérletet külföldi állampolgár is vásárolhat. Sőt, ha a külföldi utas rendelkezik megfelelő jogosultsággal (pl. megfelelő diákigazolvánnyal), még kedvezményes ország- vagy vármegyebérlet is vásárolhat.

Nincs, csak teljesárú változatban lesznek elérhetőek. A Vármegye24 napijegy mindösszesen 999 Ft-ba, a Magyarország24 napijegy 4999 Ft-ba kerül.

Amennyiben telepítve van a MÁV app telefonján, kattintson ide a Vármegye24 napijegy vagy ide a Magyarország24 napijegy megvásárlásához.

Nem. A 25 éven aluliak diákigazolvány nélkül is jogosultak 50% kedvezménnyel jegyet vásárolni. Azonban csak nappali vagy esti diákigazolvánnyal rendelkezők jogosultak a kedvezményes bérletek használatára. 
 

A Budapest-bérlet érvényes minden vonaton, a héveken, a buszokon, valamint a metrókon, villamosokon, de csak Budapest határain belül. Ha rendszeresen átutazol Budapest határán, inkább a Pest vármegye- vagy az országbérletet válaszd!

Kedvezményes kerékpárjegy március 1-je után is lesz.

Igen és igen. Minden 65 éven felüli személy díjmentesen utazhat, azok a 65 éven aluliak pedig, akik rendelkeznek ellátottak utazási utalványával, ugyancsak korlátlan számban utazhatnak díjmentesen a helyközi közlekedésben – függetlenül attól, hogy hány szabad helyük van a pecsételős papíron.

Helyi, azaz városi közlekedésben (pl. a BKK járatain) az ellátottak utalványával rendelkező utasok jogosultak nyugdíjas bérletet váltani, ám ez többnyire drágább, mint a kedvezményes vármegye- vagy országbérlet. Ha egy helyi önkormányzat úgy dönt, hogy a helyi közlekedésben elfogadja a vármegye- illetve országbérleteket, akkor ez lehetőséget biztosít arra, hogy a nyugdíjasok még kedvezőbb árú – 90%-os kedvezményt adó - bérlettel utazhassanak. A vármegye- és országbérletek helyi közlekedésen való elfogadásáról azonban mindig meg kell győződni az adott településen. Ebben az ujtarifa.hu weboldal is segít.
 

Még sehol. Az online regisztráció bevezetése várhatóan csak 2024. őszén történik meg, addig a korábbi papíralapú utalvány szolgál igazolásul - függetlenül a szabad pecséthelyek számától. Március 1-jétől a „pecsételős papír” tulajdonosa és felmutatója korlátlan számú kedvezményes utazásra jogosult helyközi járatokon. Az online regisztráció elindulásáról a MÁV-VOLÁN-csoport tájékoztatást nyújt majd, többek között ezen a weboldalon is.