Országbérlet

Országbérlet

2023. május 1-jétől egyetlen bérlettel korlátlanul utazhatsz az egész országban helyközi buszokon és vonatokon egyaránt. Tudj meg többet a lehetőségeidről!

Vármegyebérlet

Az adott vármegyén belül bárhová és bármennyiszer utazhatsz a települések között helyközi buszokon és vonatokon egyaránt.

Új kedvezményrendszer

Új kedvezményrendszer

Kevesebb szabály, nagyobb kedvezmény több utasnak.

Munkáltatóknak az országbérletről és vármegyebérletről

Munkáltatóknak

Számos munkavállalói kérdés merült fel az új bérletek munkáltatói elszámolásával kapcsolatban. A legjellemzőbbek összegyűjtésével és megválaszolásával igyekszünk segítséget nyújtani.

Országbérlet

Vármegyebérlet

Új kedvezményrendszer

Munkáltatóknak

Útvonaltervezés

Az EMMA térképes belföldi útvonaltervezővel nem csak helyközi, de helyi járatokkal is tervezhetsz, így megtervezheted, hogyan jutsz célba a leggyorsabban és a legegyszerűbben. A rendszer több esetben a járatok valós forgalmi adatairól is információt ad.

Így vedd meg online az országbérletedet!

Legegyszerűbben a MÁV applikáción keresztül vásárolhatod meg az országbérletedet. Nézd meg a videónkban, hogyan!

Mennyivel jársz jobban?

Image

Helyjegyköteles vonatok

Az alábbi gomb megnyomását követően add meg a kezdő- és a célállomásod, illetve az utazás napját, az ’Utasok és kedvezmények’ menüpontban pedig jelöld be, hogy rendelkezel országbérlettel! A ’keresés’ gomb megnyomását követően látni fogod, hogy melyik vonatra kell helyjegyet is váltanod, sőt azt rögtön meg is vásárolhatod.

Tudtad?

Gyakran ismételt kérdések

Az új tarifák révén olcsóbbá és egyszerűbbé válik a közösségi közlekedés Magyarországon.

A vármegye- és országbérletek előnyeire építő rendszer kevesebbért ad többet, ráadásul könnyebben átlátható szabályok mellett és kevesebb „papírmunkával”, mint korábban.

Tisztázandó részletek azonban így is akadhatnak.

Ezekre igyekszünk választ adni az alábbi gyűjteményben, amelyet folyamatosan frissítünk a visszajelzéseitek alapján.

Kérdezz! Felelünk.

A teljesárú vármegyebérlet 9450 forintba, a tanuló vármegyebérlet pedig 945 forintba kerül.

A teljesárú országbérlet 18900 forintba, a tanuló országbérlet pedig 1890 forintba kerül.

Ezeket a bérleteket legegyszerűbben online, a MÁV applikáción, illetve böngésződ segítségével az új ELVIRA oldalon vásárolhatod meg (a bérletet bemutatni csak a MÁV applikációban lehet). Hagyományos értékesítő pontjainkat ide kattintva találod.

Nem, a vármegyebérletet nem lehet átalakítani vagy kiegészíteni országbérletté.

Ha rendelkezel adott vármegyére szóló vármegyebérlettel vagy Vármegye24 jeggyel, de át szeretnél utazni a szomszédos vármegyébe is, megérheti a szomszédos vármegyére érvényes napijegyet vagy vármegyebérletet vásárolnod.

Például, ha már van Bács-Kiskun vármegyebérleted, de el kell utaznod egy napra Szegedre, úgy Csongrád-Csanád Vármegye24 napijegyet is válthatsz menetjegy helyett. A napijegyekkel a helyi közlekedést jellemzően nem veheted igénybe, de a helyközi járatokat (például a TramTraint) a településeken belül is használhatod.
Ha pedig diákként, például, Fejér vármegyebérlettel rendelkezel, de a hétvégét Budapesten töltöd, megéri Pest vármegyebérletet váltanod, hiszen ebben az esetben nemcsak a helyközi utazásra lesz érvényes a bérleted, hanem a BKK valamennyi járatára is.

Ha tehát két szomszédos vármegyére érvényes Vármegye24 jeggyel vagy vármegyebérlettel rendelkezel, átutazhatsz a vármegye határán is, ám helyjegyköteles vonatokat (a felármentes szakaszok kivételével) ebben az esetben sem vehetsz igénybe – helyjegyet csak országbérlet vagy Magyarország24 jegy mellé válthatsz!
 

A korábban 5 km-es bérletet, vagy környéki bérletet váltó utasaink nagy része 14 éven aluli diák, akik 2024. március 1-jétől díjmentesen utazhatnak. A 14 éven felüli diákok számára az országbérlet rendkívül kedvező áron, 90%-os kedvezménnyel érhető el. 

Érdemes tudni azt is, hogy a várható megtakarítás mellett a vármegye- és országbérletek egyúttal többet is adnak, mint a korábbi bérlettípusok, hiszen egyszerre nyújtanak egyszerű hozzáférést a MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV minden helyközi járatához, legyen szó autóbuszról, HÉV-ről vagy vonatról. Sőt az országbérletet márciustól  már a BKK járatain is elfogadják, így külön Budapes-bérlet váltása sem szükséges.

Egyszerűen, a MÁV applikáció segítségével. A vásárlás menetéről videós összefoglalót is készítettünk.

Android felhasználók számára: https://youtu.be/1jia64mrD-k

Apple (iOS) felhasználók számára: https://youtu.be/KCYaGSJLsso

Továbbá megvásárolható az új ELVIRA segítségével is. Fontos azonban tudni, hogy az új Elvirán vásárolt ország- és vármegyebérletek csak a MÁV applikáción keresztül mutathatók be. 

A Vármegye24 napijegy mindösszesen 999 Ft-ba, a Magyarország24 napijegy 4999 Ft-ba kerül. Ezeket legegyszerűbben a MÁV app-ban vásárolhatod meg.

Amennyiben telepítve van a MÁV app telefonján, kattintson ide a Vármegye24 napijegy vagy ide a Magyarország24 napijegy megvásárlásához.

2024. március 1-jétől erre már nincs lehetőséged, a csatlakozójegyek ugyanis kivezetésre kerülnek. A Budapest-bérlet így csak a főváros határain belüli megállók között érvényes, ám már akkor is megéri Pest vármegyebérletet vásárolnod a Budapest-bérlet helyett, ha havonta csak egyszer utazol csupán a főváros határán túli legelső megállóig/állomásig és vissza.

Kerékpár- és kutyaszállítás:

A viszonylati kerékpár- illetve kutyajegy a rajta feltüntetett érvénytartamon belül 1 db kerékpár vagy kutya egyszeri, egyúti, útmegszakítás nélküli szállítására jogosít. Az jegy ára bármely viszonylatra 500 Ft.

 

A rendszeres utazóknak érdemes kerékpár- illetve kutya országbérletet vásárolni.

  Kerékpár országbérlet Kutya országbérlet
Ára 4950 Ft 1890 Ft
Érvénytartam 1 hónap (a megjelölt kezdőnaptól a következő hónap azonos napját megelőző napig) 1 hónap (a megjelölt kezdőnaptól a következő hónap azonos napját megelőző napig)
Felhasználható

MÁV-START járatain

GySEV járatain

MÁV-HÉV járatain

BKK kijelölt járatain

MÁV-START járatain

GySEV járatain

VOLÁNBUSZ járatain

MÁV-HÉV járatain

BKK járatain

Egyéb

Az adott szolgáltató szállítási feltételei szerint.

Az esetleg szükséges kerékpár helyjegyet meg kell váltani.

Az adott szolgáltató szállítási feltételei szerint.